O.R.W.I
Organization of Revolutionary Workers of Iran (Rahe Kargar)
به سايت سازمان کارگران انقلابی ايران (راه کارگر) خوش آمديد.
دوشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۸ برابر با ۰۹ دسامبر ۲۰۱۹
برای انتشار مطالب در سايت با آدرس
orwi-info@rahekargar.net
و در موارد ديگر برای تماس با سازمان از
public@rahekargar.net
استفاده کنید!
خانه
مقاله ها
مقاله ها - سال ٢٠١٩
مقاله ها - سال ٢٠١٨
مقاله ها - سال ٢٠١٧
مقاله ها - سال ٢٠١٦
مقاله ها - سال ٢٠١٥
مقاله ها - سال ٢٠١٤
مقاله ها - سال ٢٠١٣
مقاله ها - سال ۲۰۱۲
مقاله ها - سال ۲۰۱۱
مقاله ها - سال ۲۰۱۰
مقاله ها - آرشیو
دیدگاه ها
ازدیگررسانه ها
دیدگاه ها
دیدگاه ها - آرشیو
کارگری
کارگری - بین المللی
کارگری - ایران
زنان
زنان - بین المللی
زنان - ایران
ملی
مساله ملی
راه کارگر و مساله ملی
سوسیالیسم
مسائل بین المللی
مسائل نظری سوسیالیسم
راه کارگر و سوسیالیسم
اجتماعی
گزیده ی اخبار
محیط زیست
ایران در آیینه آمار
گزارش ها و اطلا عیه ها
اطلا عیه ها
گزارش ها
سازمان راه کارگر
نشریه راه کارگر
دوره ی دوم
آرشيو نشريه راه کارگر
تک برگی راه کارگر
نشریه ی راه کارگر
دوره ی اول
اعلامیه ها
اعلامیه ها - سال ٢٠١٩
اعلامیه ها - سال ٢٠١٨
اعلامیه ها - سال ٢٠١٧
اعلامیه ها - سال ٢٠١٦
اعلامیه ها - سال ٢٠١٥
اعلامیه ها - سال ٢٠١٤
اعلامیه ها - سال ٢٠١٣
اعلامیه ها - سال ۲۰۱۲
اعلامیه ها - سال ۲۰۱۱
اعلامیه ها - سال ۲۰۱۰
اعلامیه ها - آرشیو
اسناد کنگره ها
کنگرۀ ٢٤
کنگرۀ ٢٣
کنگرۀ ٢٢
کنگرۀ ٢١
کنگرۀ ٢٠
کنگرۀ ١٩
کنگرۀ ١٨
کنگرۀ ۱۷
کنگرۀ ۱۶
کنگرۀ ۱۵
کنگرۀ ۱۴
کنگرۀ ۱۳
کنگرۀ ۱۲
کنگرۀ ۱۱
کنگرۀ ۱۰
کنگرۀ ۹
کنگرۀ ۸
کنگره ۷
کنگرۀ ۶
کنگرۀ ۵
برنامه و اساسنامه
اساسنامه
برنامه
معرفی نامه و تاریخچه
معرفی نامه
رادیو- تلویزیون
تلویزیون راه کارگر
تلویزیون اینترنتی راه کارگر
رادیو راه کارگر
مصاحبه ها
دیگر تلویزیون ها
متن گفتار ها ی رادیو - تلویزیون
متن مصاحبه ها
تماس با ما
پیوند ها
Other languages
German
French
English
گزارش ها
«
‹
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
›
»
تعداد
447
شنبه ۹ آذر ۱۳۹۸ برابر با ۳۰ نوامبر ۲۰۱۹
«قیچی»
نام دیگر سانسور است
سومین نوبت«قیچی» دربرگیرندهی تجربههای عاطفه هاشمی (مترجم)، نسترن مکارمی (داستاننویس)، مهرداد خامنهای (کارگردان تئاتر) و محسن حکیمی (مترجم، نویسنده و عضو کانون نویسندگان ایران) از سانسور است.
چهارشنبه ۶ آذر ۱۳۹۸ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۱۹
خون را به سنگفرش ببینید…
اسامی بخشی از شهدای خیزش شکوهمند آبان ۱۳۹۸
یک گروه لباس شخصی با اسلحه کمری به سمت جنازه و مردم که جمع شده بودند حمله کردند. تیر هوایی زده بودند و مردم فرار میکردند ولی من متوجه صدای تیرهای هوایی نشده بودم. وقتی مرا میکشیدند تازه به خودم آمدم و صدای تیر هوایی را شنیدم.
سه-شنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۸ برابر با ۱۹ نوامبر ۲۰۱۹
گزارش خبریدر میدان یرن توریت گوتنبرگ
«هر چند در ایران نیستیم / کنارتان می ایستیم»
تلاش مان بر آین است که صدای اعتراض درون کشورمان باشیم . حرکت امروز خود جوش و به هیچ حزب و گروه خاصی تعلق ندارد . باز هم تلاش خواهیم داشت که به خیابان بیاییم و صدای مردم معترض درون کشسور مان باشیم
جمعه ۲۴ آبان ۱۳۹۸ برابر با ۱۵ نوامبر ۲۰۱۹
آزادی بیان
در هفتهای که گذشت
(۱۵ – ۲۱ آبان ماه)
کانون نویسندگان ایران
جلسه رسیدگی به اتهامات علی نجاتی، از اعضای سندیکای کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه، در در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه برگزار شد. علی نجاتی در تاریخ ۸ آذرماه ۹۷، در جریان تجمعات اعتراضی کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه بازداشت و در تاریخ ۸ بهمنماه همان سال با تودیع قرار آزاد شده بود
چهارشنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۸ برابر با ۱۳ نوامبر ۲۰۱۹
مشت آهنین حاکمیت
بر سر بازنشستگان
۱۹ آبان آبان تکرار شد....
روز ۲۱ ابان دومین روز از تجمع بازنشسگان کشوری وتامین اجتماعی، لشکری، مانند تجمع روز ۱۹ابان درمحاصره شدید نیروهای انتظامی، لباس شخصی ها، گاردویژه، خواهران پلیس، به سختی وبا خشونت از جانب نیروهای چندگانه انتظامی همراه بود. درساعات اولیه چندتن از عزیزان را به ماشین ون منتقل نمودند که تاساعتی پیش هنوز آزاد نشده بودند. درادامه برخوردها وهجوم نیروهابرای تنی چند ازعزیزان بازنشسته ازجمله خانم قهرمانی نگرانی هایی بوجود امد وبه زحمت توانستیم خانم قهرمانی را به کناری برده وحال ایشان بشدت دگرگون وهمراه بادرد بود
دوشنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۸ برابر با ۱۱ نوامبر ۲۰۱۹
قطعنامه مشترک
گروههای مستقل بازنشستگان
در ۱۹ آبان ۹۸
بازنشستگان برای نتیجه بخش بودن و تأثیری گذاری ِ بیشتر این تجمعات، باید تلاش کنند تشکل های فراگیر و مستقل خود را ایجاد نمایند و با تدوین خواست های خود بر پایۀ یک منشور مشترک، همبستگی و اشکال اعتراضات خود را نیز ارتقاء داده، به سمت ایجاد وحدت و تشکل فراگیر که اساسا ابزار مبارزه برای خواست های اقتصادی، اجتماعی و رفاهی خود می باشند، پیش بروند.
پنجشنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۸ برابر با ۰۷ نوامبر ۲۰۱۹
کانون نویسندگان ایران
آزادی بیان در هفتهای که گذشت(۸ -۱۴ آبان)
محمد حبیبی، فعال صنفی کانون معلمان محبوس در زندان اوین، ممنوعالملاقات شد. این محرومیت به دستور رئیس زندان و در پی انتشار نامهی محمد حبیبی و فرهاد میثمی صورت گرفته است. این دو زندانی، ماه گذشته با انتشار نامهای اعلام کرده بودند: با توجه به نقض صریح مفاد عدیده از آئیننامهی اجرایی سازمان زندانها و سایر قوانین جاری کشور در زمینهی حقوق زندانیان و عدم پاسخگویی رئیس زندان به درخواستهای مکرر زندانیان برای گفتگو در اینباره، از این پس خود را ملزم به رعایت قوانین دلبخواهانهی زندانها نمیدانند.
جمعه ۱۰ آبان ۱۳۹۸ برابر با ۰۱ نوامبر ۲۰۱۹
آزادی بیان
در هفتهای که گذشت
(۱ – ۷ آبان)
کانون نویسندگان ایران
جمال ثابت، شهروند بهایی ساکن تهران اواخر شب توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. بازداشت وی پس از ورود ماموران به یک مهمانی خصوصی، ساعتها بازجویی میهمانان، تصویربرداری، تفتیش محل و ضبط لوازم صاحبخانه صورت گرفتهاست. مامورین امنیتی منزل آقای ثابت را نیز مورد بازرسی و تفتیش قرار دادهاند.
پنجشنبه ۲ آبان ۱۳۹۸ برابر با ۲۴ اکتبر ۲۰۱۹
آزادی بیان در هفتهای که گذشت
(۲۴ – ۳۰ مهر ۹۸)
کانون نویسندگان ایران
طاالله ظفر، شهروند بهایی با تودیع قرار وثیقه از زندان اوین آزاد شد. روز جمعه ۵ مهرماه ماموران وزارت اطلاعات طی یک اقدام هماهنگ به منازل تعدادی از شهروندان بهایی در شهرهای تهران و کرج مراجعه کرده و ضمن بازرسی محل و ضبط وسایل، تنی چند از این شهروندان از جمله عطاالله ظفر و عباس طائف را بازداشت کرده بودند. دستکم سه شهروند بهایی در شیراز، به نامهای فرزان معصومی، کیانا شعاعی و سروش آبادی توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. مامورین همزمان منازل این شهروندان و شماری دیگر را تفتیش کرده و تعدادی از لوازم شخصی از جمله کامپیوتر، لپتاپ و تلفن همراه آنان را با خود بردند.میترا فرصتیپور، شهروند بهایی ساکن گیلاوند از توابع شهرستان دماوند بهدست ماموران وزارت اطلاعات در منزل شخصی خود بازداشت و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد.
شنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۸ برابر با ۱۲ اکتبر ۲۰۱۹
کانون نویسندگان ایران
آزادی بیان در هفتهای که گذشت
(۱۰ – ۱۶ مهر)
در همین روز محمد حبیبی، فعال صنفی معلمان و فرهاد میثمی فعال مدنی محبوس در زندان اوین نامه ای سرگشاده خطاب به سیاستگذاران قوه قضاییه و سازمان زندانها نوشته و به نقص آشکار حقوق زندانیان در زندان اوین اعتراض کردند. آنهاهمچنین به مسئولان زندان اعلام کردهاند تا برطرف شدن موارد نقض حقوق زندانیان «خود را ملزم به رعایت قوانین دلبخواهانه زندانهای شما نمیدانیم»
شنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۸ برابر با ۱۲ اکتبر ۲۰۱۹
کانون نویسندگان ایران
حضور زنان در ورزشگاه؛
پیروزی بر سانسور و حذف
زنان و خواست حضور در ورزشگاهها
در طول این سالها، راه ورود به استادیومهای ورزشی تنها به میدان آزادی رسید و نه آزادی برای تماشا و تشویق از نزدیک. در این سالها اشکال مبارزه با این تبعیض آشکار جنسیتی، مدام تغییر کرده است. برخی از زنان، با گریمها و پوششی متفاوت و شبیه مردان وارد استادیومها شدند و در کنار مردان و اغلب با حمایت آنها بازیها را از نزدیک به تماشا نشستند و تشویق کردند. موافقان این تبعیض نیز هر بار روش تازهای برای مقابله با ورود این افراد یافتند. از بازدید بدنی تکتک تماشاگران تا استقرار پلیسهای زن و البته دادگاهی کردن افرادی که هویتشان شناسایی شد. احکام صادرشده از دادگاه برای برخی از این زنان آنچنان تلخ بود که منجر به خودسوزی و مرگ سحر خدایاری یکی از طرفداران تیم استقلال (دختر آبی) در مقابل دادسرای تهران شد.
پنجشنبه ۱۱ مهر ۱۳۹۸ برابر با ۰۳ اکتبر ۲۰۱۹
کانون نویسندگان ایران
آزادی بیان
در هفتهای که گذشت
(۳ – ۹ مهر)
در همین روز جمعی از کارگران مجتمع کشت و صنعت هفت تپه، برای هفتمین روز متوالی در اعتراض به اخراج ۲۱ نفر از همکارانشان، دست از کار کشیده و در مقابل ساختمان دفتر مدیریت این شرکت دست به تجمع زدند.در همین روز ۴۰ تن از کارگران معترض شرکت نیشکر هفت تپه طی تماسهای تلفنی به پلیس اطلاعات و امنیت شهرستان شوش احضار شدند. گمان میرود احضار این کارگران در پی برگزاری تجمعات پیاپی، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتش و اخراج همکارانشان صورت گرفته باشد.
سه-شنبه ۲ مهر ۱۳۹۸ برابر با ۲۴ سپتامبر ۲۰۱۹
یادداشتی از:
نیکی میرزایی شاعر
بر هشتمین گردهمایی سراسری
در باره کشتار زندانیان سیاسی در ایران
گوتنبرگ، سوئد ( سیزده تا پانزده سپتامبر ۲۰۱۹)
تابستان فقط آفتابش داغ نبود خبرهایش هم داغت می کرد و یک شبه می دیدی که جوان نشده پیر شدی، شکستی ، داغدار شدی. خبر پشت خبر می رسید: همسایه مجبور شد تنها فرزندش را در حیاط خانه در خاک کند چون اجازه دفن در قبرستان عمومی را ندادند. دیگری فرزندش را در جنگل نزدیک خانه اش به خاک سپرده. آن دیگری را از رشت به اصفهان فرستاده اند تا شاید اثری ، سنگ قبری از پسرش پیدا کند. یکی هم فقط ساکی و وصیت نامه ای دریافت کرده و هیچ نشانی از محل دفن فرزند ندارد. بعضی ها هم ساک و لباس و یک جعبه شیرینی گرفته اند تا دخترشان به بهشت نرود. تابستانی که خونبارترین فصل برگ ریزان تاریخ سیاسی خاک مان شد و هزاران جوانه ی سرخ با رگبار خشم آزادی ستیزان در خون خود غلتیدند.
جمعه ۲۹ شهريور ۱۳۹۸ برابر با ۲۰ سپتامبر ۲۰۱۹
آزادی بیان در هفتهای که گذشت
(۲۰ – ۲۶ شهریور)
کانون نویسندگان ایران
معترضان فرانسوی معروف به «جلیقه زردها» در تازهترین دور از اعتراضات خود از متهمان پرونده هفت تپه دفاع کردند. آنها در بندرولی بزرگ که منقش به تصاویری از اسماعیل بخشی، سپیده قلیان و .... بود، نوشتند: «پاریس – تهران؛ آزادی برای زندانیان سیاسی در ایران ».
پنجشنبه ۱۴ شهريور ۱۳۹۸ برابر با ۰۵ سپتامبر ۲۰۱۹
آزادی بیان
در هفتهای که گذشت(۶ – ۱۲ شهریور)
کانون نویسندگان ایران
سازمان عفو بینالملل در آستانه ۷ شهریورماه، روز جهانی قربانیان ناپدیدسازی قهری، بیانیهای منتشر کرد و امتناع مقامات جمهوری اسلامی از پذیرش مسئولیت اعدام هزاران زندانی دگراندیش را بحرانی خواند که جامعه جهانی آن را نادیده می گیرد. در این بیانیه با اشاره به رنج خانوادههای این قربانیان اعلام شده است که مسئولان ایرانی باید محل دفن اعدام شدگان را افشا کرده و به آنها اجازه بدهند تا بدون محدودیت برای عزیزان خود مراسم یادبود برگزار کنند.
دوشنبه ۱۱ شهريور ۱۳۹۸ برابر با ۰۲ سپتامبر ۲۰۱۹
کانون نویسندگان ایران
آزادی بیان در هفتهای که گذشت!
(۳۰ مرداد – ۵ شهریور)
حمایت ایزابل آلنده از طومار اعتراض به حکم زندان سه نویسنده ایرانی
دوستان عزیز: واقغا" از سرکوب و سانسور در کشورتان متأسفم. خواهش می کنم نام مرا درطومار برای آزادی رضا خندان ، بکتاش آبتین و کیوان باژن قرار دهید از اینکه من را مطلع می کنید و در جریان می گذارید سپاسگزارم با مهر ایزابل آلنده
پنجشنبه ۷ شهريور ۱۳۹۸ برابر با ۲۹ اگوست ۲۰۱۹
بیانیه کانون نویسندگان ایران
تشدید سرکوب آزادی بیان
انتشار نظر، انتقاد و خواستهای مدنی و سیاسی در جوامع برخوردار از آزادی بیان شیوهای مرسوم است و کسی بابت آن نه تنها بازداشت که مواخذه هم نمیشود. در ایران اما این معمولترین شکل آزادی بیان، این پایهایترین حق آدمی با دستگیری و زندان پاسخ میگیرد. فارغ از قضاوت در بارهی محتوای خواستهای امضاکنندگان نامهی سرگشاده، انتشار آن حق هر شهروند است و مقابله با آن سرکوب آزادی بیان.
دوشنبه ۴ شهريور ۱۳۹۸ برابر با ۲۶ اگوست ۲۰۱۹
گزارشی از تجمع بازنشستگان سراسر ایران
دوشنبه ۴ شهريور ۱۳۹۸
امروز دوشنبه ۴ شهريور ۱۳۹۸ تجمع بازنشستگان در اعتراض به عدم دریافت معوقات و امنیتی سازی فضای تجمعات مسالمتآمیز در تهران خیابان آزادی روبروی وزارت کار برگزار شد.براساس فراخوانی که بازنشستگان در اعتراض به نادیده گرفتن خواست هایشان داده بودند و 34 گروه از سراسر ایران با امضا خود از این تجمع حمایت خودرا اعلام کردند، بیش از پانصد نفر صدای حق خواهی را خود سر داده و در تجمع شرکت کردند. تجمع کنندگان با فریاد: تا حق خود نگیریم از پا نمی نشینیم
پنجشنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۸ برابر با ۲۲ اگوست ۲۰۱۹
گزارش کانون نویسندگان ایران
آزادی بیان در هفتهای که گذشت
(۲۳ – ۲۹ مرداد)
در همین روز جلسه رسیدگی به اتهامات ۱۰ تن از کارگران معترض مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در دادگستری شوش برگزار شد. کارگران مذکور عبارتند از حسین انصاری زاده، محمد خنیفر، فیصل ثعالبی، صاب ظهیری، عادل سماعی، اسماعیل جعادله، بنی نعامی، امید آزادی، رستم عبداللهزاده و علی بنی سعده. روز پیش از برگزاری این دادگاه نیز هفت کارگر معترض دیگر این مجتمع هرکدام به ۸ ماه حبس تعلیقی و ۳۰ ضربه شلاق محکوم شدند.
پنجشنبه ۲۴ مرداد ۱۳۹۸ برابر با ۱۵ اگوست ۲۰۱۹
گزارش کانون نویسندگان ایران
آزادی بیان در هفتهای که گذشت(۱۶ – ۲۲ مرداد۱۳۹۸)
۱۶ مرداد: کانون نویسندگان ایران با انتشار بیانیه خواهان لغو حکم زندان نیما صفار نویسنده ساکن گرگان شد. در همین روز حکم ۴ سال و ۶ ماه زندان و دو سال محرومیت از فعالیت مطبوعاتی مسعود کاظمی تایید شد. اتهام این روزنامه نگار توهین به رهبری، نشر اکاذیب و توهین به مقامات دیگر است. مسعود کاظمی به دلیل ناتوانی در تودیع قرار وثیقه یک میلیارد تومانی از سوی قاضی مقیسه رییس شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب از اول خرداد سال جاری در بازداشت بهسر میبرد. در همین روز، حکم ۸ سال حبس سینا عمرانی، فعال دانشجویی تایید شد. حکم این فعال دانشجویی از سوی قاضی صلواتی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب صادر شد.
پنجشنبه ۱۷ مرداد ۱۳۹۸ برابر با ۰۸ اگوست ۲۰۱۹
نگاهی به اخبار سرکوب
موج بلند سرکوب،ترس حاکمان از دریای خشم مردم
سیاست سرکوب هدفمند و متمرکز بر «کادرزنی» و «سرزنی» فعالان و سازمانگران عرصه های گوناگون فعالیت اجتماعی، روز به روز بیرحمانه تر و گسترده تر می شود. نگاهی به احضارها، دستگیری ها و محاکمه های فرمایشی در روزها و هفته های اخیر، نشان از عزم حاکمیت اسلامی برای مهار جنبش اعماق و بیان ترس آنها از جنبشی است که سر باز ایستادن ندارد. همین امر بر وحشت حاکمان افزوده است و در تلاشند با استفاده از تمامی اهرم های سرکوب، مانع از آن شوند که آگاهی و بیداری اجتماعی همه گیر شود. از این روست که مشعل داران آزادی و رهائی را اینجا و آنجا به بند می کشند، به زیر بازجوئی های بیرحمانه و شکنجه های روحی و جسمی می برند، برایشان وثیقه های میلیاردی تعیین می کنند، حکم زندان طویل المدت صادر می کنند، تا در یک کلام مانع از آن شوند که در میان مردم کار و زندگی کنند و بذر آگاهی بیافشانند
© 2019 Copyright:
All rights reserved