O.R.W.I
Organization of Revolutionary Workers of Iran (Rahe Kargar)
به سايت سازمان کارگران انقلابی ايران (راه کارگر) خوش آمديد.
سه-شنبه ۳ خرداد ۱۴۰۱ برابر با ۲۴ می ۲۰۲۲
برای انتشار مطالب در سايت با آدرس
orwi-info@rahekargar.net
و در موارد ديگر برای تماس با سازمان از;
public@rahekargar.net
استفاده کنید!
خانه
مقاله ها
مقاله ها - سال ۲٠۲۲
مقاله ها - سال ۲٠۲۱
مقاله ها - سال ۲٠۲٠
مقاله ها - سال ۲٠۱۹
مقاله ها - سال ۲٠۱۸
مقاله ها - سال ۲٠۱۷
مقاله ها - سال ۲٠۱۶
مقاله ها - سال ۲٠۱۵
مقاله ها - سال ۲٠۱۴
مقاله ها - سال ۲٠۱۳
مقاله ها - سال ۲٠۱۲
مقاله ها - سال ۲٠۱۱
مقاله ها - سال ۲٠۱٠
مقاله ها - آرشیو
دیدگاه ها
ازدیگررسانه ها
دیدگاه ها
دیدگاه ها - آرشیو
کارگری
کارگری - بین المللی
کارگری - ایران
زنان
زنان - بین المللی
زنان - ایران
ملی
مساله ملی
راه کارگر و مساله ملی
سوسیالیسم
مسائل بین المللی
مسائل نظری سوسیالیسم
راه کارگر و سوسیالیسم
اجتماعی
گزیده ی اخبار
محیط زیست
ایران در آیینه آمار
گزارش ها و اطلا عیه ها
اطلا عیه ها
گزارش ها
سازمان راه کارگر
نشریه راه کارگر
دوره ی دوم
آرشيو نشريه راه کارگر
تک برگی راه کارگر
نشریه ی راه کارگر
اعلامیه ها
اعلامیه ها - سال ۲٠۲۲
اعلامیه ها - سال ۲٠۲۱
اعلامیه ها - سال ۲٠۲٠
اعلامیه ها - سال ۲٠۱۹
اعلامیه ها - سال ۲٠۱۸
اعلامیه ها - سال ۲٠۱۷
اعلامیه ها - سال ۲٠۱۶
اعلامیه ها - سال ۲٠۱۵
اعلامیه ها - سال ۲٠۱۴
اعلامیه ها - سال ۲٠۱۳
اعلامیه ها - سال ۲٠۱۲
اعلامیه ها - سال ۲٠۱۱
اعلامیه ها - سال ۲٠۱٠
اعلامیه ها - آرشیو
اسناد کنگره ها
کنگرۀ ۲۶
کنگرۀ ۲۵
کنگرۀ ۲۴
کنگرۀ ۲۳
کنگرۀ ۲۲
کنگرۀ ۲۱
کنگرۀ ۲٠
کنگرۀ ۱۹
کنگرۀ ۱۸
کنگرۀ ۱۷
کنگرۀ ۱۶
کنگرۀ ۱۵
کنگرۀ ۱۴
کنگرۀ ۱۳
کنگرۀ ۱۲
کنگرۀ ۱۱
کنگرۀ ۱٠
کنگرۀ ۹
کنگرۀ ۸
کنگره ۷
کنگرۀ ۶
کنگرۀ ۵
برنامه و اساسنامه
اساسنامه
برنامه
معرفی نامه و تاریخچه
معرفی نامه
رادیو- تلویزیون
تلویزیون راه کارگر
تلویزیون اینترنتی راه کارگر
رادیو راه کارگر
مصاحبه ها
دیگر تلویزیون ها
متن گفتار ها ی رادیو - تلویزیون
متن مصاحبه ها
تماس با ما
پیوند ها
Other languages
German
French
English
مقاله ها - سال ۲٠۱۷
«
‹
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
›
»
تعداد
285
شنبه ۹ دی ۱۳۹۶ برابر با ۳۰ دسامبر ۲۰۱۷
الگويي کلان براي تبيين ميزان فزاينده نابرابري در ايران
محمد مالجو
نظام اقتصادي در ايران نوعي نظام سرمايهداري است که در آن بهطور همزمان از يکسو مناسبات طبقاتي سرمايهدارانه مستمر تقويت ميشود و از ديگر سو همزمان توليد سرمايهدارانه دائما تضعيف ميشود، دو خصلتي که مثل دو تيغه يک قيچي واحد مستمرا تيغ نابرابري در ايران را تندتر کرده است. علت رشد فزاينده نابرابريها را در انتزاعيترين بيان ميتوانيم در اين دو خصیصه اصلي جستوجو کنيم. من اين جستوجو را از دريچه زنجيره انباشت سرمايه در اقتصاد ايران انجام خواهم داد.
شنبه ۹ دی ۱۳۹۶ برابر با ۳۰ دسامبر ۲۰۱۷
اقتصاد سیاسی
نابرابری درآمدی در ایران
پرویز صداقت
مجموعهی این انتظام نهادی، مجموعه ساختارهای شکل گرفته به همراه مجموعهای از سیاستها با هستهی سخت نولیبرالی که وعده میدهد به آیندهی دوری که قرار است آثار این سودهاها فروبارش بشود به سمت تودههای مردم، وضعیت بسیار نابهسامانی در ایران امروز به لحاظ توزیع درآمدی و بیعدالتی در تمامی سطوح ایجاد کرده است. وضعیت امروز شبیه کلاف سردرگمی شده که مسیر برونرفت از این کلیت آسان نیست. برونرفت در حقیقت تغییر کلی ساختارها را میطلبد. همانطور که تجربهی قدرتمندترشدن هر چه بیشتر نهادهای فرادولتی در سه دههی گذشته نشان داده «اصلاحات» از پس آن بر نمیآید و بر نخواهد آمد
يكشنبه ۳ دی ۱۳۹۶ برابر با ۲۴ دسامبر ۲۰۱۷
استارتاپی که زندگی معلولین را دگرگون میکند
«وحید رجبلو» یک توان یاب است که ۹۸ درصد بدنش از کار افتادهاست و تنها با توان ۲٠درصد از دست راستش کارهای مهمی انجام میدهد. پسر ۳٠ ساله کرجی که با بیماری ژنتیکی SMA به دنیا آمد و به مرور قدرت دست و پایش را از دست داد. اما وحید ۱۱ سال است که دستش توی جیب خودش است و دارد یک تنه خرج زندگی خودش را با برنامهنویسی و طراحی وب میدهد. با وحید در رویداد «توان تک» آشنا شدیم. رویدادی که وحید توانست در مسابقه استارتاپها با استارتاپ ساخته خودش به نام «همیار مهر» نفر سوم شود. به همین بهانه سراغش رفتیم تا از این نخبه توان یاب بیشتر بدانیم.
يكشنبه ۳ دی ۱۳۹۶ برابر با ۲۴ دسامبر ۲۰۱۷
سرکوب و جامعه
فلیسیتاس ترویه
ترجمه بهرام قدیمی
سرکوب همیشه یک گزینه است که از طرف همه رژیمها، همیشه و در طی تمام سدهها مورد استفاده قرار میگیرد. در کل میتوان گفت سرکوب در خدمت مستحکم کردن سلطه، ثبات ساختار موجود قدرت و پیش بردن منافع اقتصادی و سیاسی حاکمان است. تا زمانی که یک سیستم بر اساس استثمار بنا شده باشد و سلطه یک گروه بر گروههای دیگر، استراتژیهای مختلف سرکوب یک گزینه بوده و نگاهی به تاریخ نشان دهنده تسلسل آن است.
شنبه ۲ دی ۱۳۹۶ برابر با ۲۳ دسامبر ۲۰۱۷
بمباران ها، قحطي و وبا
در گل فرورفتن سعوديها در يمن
نويسنده : لوران بونفوا
برگردان: عبدالوهاب ياسري
از قطر تا لبنان، هر دخالت عربستان سعودي در خاورميانه با شکست مواجه مي شود. منطقه اي که عربستان متهم است در آن جهادگراها را هم از لحاظ ايدئولوژيک و هم از لحاظ نظامي مسلح کرده است. بي اعتباري اين حکومت سلطنتي با جنگ در يمن به اوج مي رسد. جنگي بي پايان که قرباني هاي اصلي اش غير نظاميان هستند.
شنبه ۲ دی ۱۳۹۶ برابر با ۲۳ دسامبر ۲۰۱۷
فلسطین «راه حل دو دولت» را برنمیتابد
نویسنده: الکس کالینیکوس
ترجمۀ جلال الدین رحیمی و مبین رحیمی
بنابراین تنها راهحل واقعی در سیاستی است که «سازمان آزادیبخش فلسطین» در اواسط دهه ۱۹۷٠ از آن دست برداشت: یک دولت فلسطینی سکولار و دموکراتیک که در آن اعراب و یهودیان، مسیحیان و مسلمانان، با یکدیگر بر اساس برابری زندگی میکنند. ممکن است چنین راهحلی در بحبوحه کشتارهای فعلی کاملاً یوتوپیایی بنظر برسد. اما آیا وحشت فعلی، خواست یک راهحل رادیکال را شکوفا نمیسازد!؟
شنبه ۲ دی ۱۳۹۶ برابر با ۲۳ دسامبر ۲۰۱۷
بیتالمقدس و ترامپ
نویسنده: ایلان پاپه
ترجمۀ جلالالدین رحیمی و مبین رحیمی
مهمتر و ضروریتر از همه اینها، آخرین حرکت آمریکا یکبار دیگر نشان میدهد آنچه که واقعا در این زمان از جامعه بینالمللی، اگر که بخواهد نقش راهگشایی در فلسطین و سرتاسر جهان عرب بطور کلی داشته باشد، انتظار میرود- آنچه که اکنون ضرورت دارد-، این است که دست از تلاش بیهودهی دیگری برای بازگرداندن فرایند صلح به مسیرش بردارد و درعوض از فشاری نیرومند بر اسرائیل برای ممانعت از محروم کردن فلسطینیها [از سرزمینشان] استقبال کند.
جمعه ۱ دی ۱۳۹۶ برابر با ۲۲ دسامبر ۲۰۱۷
زبان کانون
زبان حق طلبي و منطق است
گفتگوی عليرضا عباسي با
محسن حکيمي، رضا خندان، ناصر زرافشان، فريبرز رييسدانا و اکبر معصومبيگي
انديشهي آزاد: اين گفتوگو با هدف پاسخگويي به بعضي شبههها و پرسشهاي رايج پيرامون کانون نويسندگان ايران انجام گرفته است. ممنوعيت و محدوديت شديد تحميل شده به کانون براي دسترسي به رسانه و تريبونهاي عمومي و رسمي همواره فعاليت آن را تا اندازهي زياد در هالهاي تيره و تار قرار داده است. اين وضعيت، فرصت تام آشنايي صحيح را از نويسندگان و دوستداران کانون سلب کرده و فرصتي به مخالفان غرضورز و ماموران دولتي داده است تا عليه کانون شانتاژ کنند. در نظر داريم با برگزاري ميزگردها و گفتوگوهاي بيشتر و انتشار مقاله، در محدودهي امکانهاي موجود به روشنگري بپردازيم و آن هالهي تيره را از تشکيلات و فعاليتهاي کانون هر چه بيشتر بزداييم. در اين شمارهي انديشهي آزاد عليرضا عباسي با پنج تن از اعضاي کانون: محسن حکيمي، رضا خندان، ناصر زرافشان، فريبرز رييسدانا و اکبر معصومبيگي به گفتو گو نشسته است.
جمعه ۱ دی ۱۳۹۶ برابر با ۲۲ دسامبر ۲۰۱۷
چرا شب را بیرون از خانه ماندیم و هوای آلوده تنفس کردیم؟
بلایای «طبیعی»
در نهایت پدیدههای «اجتماعی»اند
«هوا» و «بنا»، معدل عملکرد ملی یک کشور است
این خود جامعه است که بلایای «طبیعی» را به میانجی برخورداریها و نابرخورداریها، رانتها و امتیازها و صد البته عقلانیتها و حماقتها – محض نمونه: برج میلاد روی گسل زلزله ساخته شده است – به گونهای آشکارا نابرابر توزیع میکند. با این اوصاف بلایای «طبیعی» ما را مستقیم و بیواسطه با شرایط سیاسی- اقتصادی جامعه طرف میکند. به این معنا، بلایی که طبیعت بر سر ما میآورد «در تحلیل نهایی» مصیبتی عمیقاً «اجتماعی» است. از شر «طبیعت» نمیتوان نجات یافت، مگر اینکه جامعه از شر نابرابریها و تبعیضها و فسادها رها شده باشد.
سه-شنبه ۲۸ آذر ۱۳۹۶ برابر با ۱۹ دسامبر ۲۰۱۷
سیاست صنعتی در کانون استراتژی قدرت
دولت چین چگونه توانست از جهانی شدن بهره برگیرد؟
Philip S. GOLUB
برگردان: منوچهر مرزبانيان
چین پس از دوران دراز در سایه زیستن، به اجبار فشارهای دوگانه استعمار خارجی (اروپایی و سپس ژاپنی) و از هم پاشیدگیهای داخلی (قحطیها، سوانح طبیعی، شورشها)، و سپس برهه ای کمابیش خود کفا در روزگار رهبری ”مائو تسه تونگ“ در سالهای ۱۹۷۶ـ ۱۹۴۹، بار دیگر جایگاهی برحسته در کانون اقتصاد جهانی پیدا کرده است. در واقع، اگر از منظر دور نمای تاریخ بنگریم، این کشور اینک وضعیتی متناسب با همان وزنه جمعیتی را بازیافته که در قرن هجدهم، پیش از پیدایش شکاف «شرق ـ غرب» و «شمال ـ جنوب» از آن برخوردار بود. ظهور دوباره این کشور در جمع بزرگان، آثار و تبعات سیاسی و استراتژیک ژرفی در پی داشته، چنانکه ادعای حاکمیت بر دریای جنوبی چین، تواناییهای فزاینده نطامی، تأسیس یک شاهراه دریایی و تدارک گذرگاه های زمینی جهانی [جاده ابریشم]، و یا اهمیت نقش وی در ایجاد مؤسسات جدید توسعه و نهادهای مدیریت اقتصادی مستقل مانند ”بانک سرمایه گذاری زیربنایی آسیا“ یا ”بانک توسعه جدید“ (۱)، گواه آن است.
سه-شنبه ۲۸ آذر ۱۳۹۶ برابر با ۱۹ دسامبر ۲۰۱۷
تعديل ساختاري، برنامه شكستخورده
گفتگوی «اعتماد» با
پرویز صداقت
نحوه تخصيص ارقام در بودجه نشان ميدهد كه آنچه موردنظر دولت است نه تخصيص بهينه منابع اقتصادي بلكه تخصيص منابع برمبناي اولويتهاي ايدئولوژيك- سياسي- ژئوپولتيك دولت است. به نحوي كه در بودجه دولت به روشني شاهد استانداردهاي دوگانه هستيم. در خصوص برخي نهادها شاهد يك بودجه كاملا انبساطي هستيم و در مقابل در خصوص هزينههاي ضروري، هزينههاي توسعه انساني (از قبيل آموزش و بهداشت)، هزينههاي زيستمحيطي شاهد يك بودجه كاملا انقباضي و رياضتي هستيم.
يكشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۶ برابر با ۱۷ دسامبر ۲۰۱۷
دمکراسی کامل، از تعریف سوسیالیسم و از هدف های آن جدائی ناپذیر است!
روبن مارکاریان
پس از انتشار قطعنامه سازمان ما در ضرورت تدقیق شعارها و افزودن شعار دمکراسی به شعارهای کلیدی اعلامیه های سازمان، رفیق اصغر ایزدی در یادداشتی این قطعنامه را مورد نقد قرار داده است.نقد او را می توان به دو قسمت تقسیم کرد. بخش اول شامل دستکاری های صریح او در عنوان قطعنامه و همچنین برنامه مصوب سازمان در قریب سه دهه قبل است. قطعنامه از تدقیق شعارها نام می برد درحالی که اصغر ایزدی با دستکار عنوان قطعنامه آن را به تغییر درشعارها مبدل کرده و این شبهه را القاء می کند که گویا این اولین بار است که سازمان ما شعار دمکراسی را وارد شعارهای کلیدی خود کرده است. تحریف دیگر حذف برنامه سازمان ما مصوب سه دهه قبل است که این شعار را درکنار آزادی و سوسیالیسم به مثابه عنوان بخش اثباتی برنامه سیاسی ما برگزیده و به تفصیل رابطه ناگسستنی میان دمکراسی و سوسیالیسم را تشریح کرده است... اما زاویه نقد اصغر ایزدی خود ملغمه ای از استالینیسم،سوسیال دمکراسی رنگ باخته دوره بلر و لیبرالیسم است...
يكشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۶ برابر با ۱۷ دسامبر ۲۰۱۷
پوپولیسم چپ و بازپس گرفتن دموکراسی
گفتگویی با شانتال موف
برگردان: شقایق یوسفی
شانتال موف کتاب های فراوانی نوشته است. از جمله کتاب "هژمونی و استراتژی ی سوسیالیستی؛ پیش به سوی سیاست دموکراتیک رادیکال" که با همکاری ی لاکلاو نوشته شد که معروف ترین کتاب وی است. کتاب "درباره ی سیاست" مهم ترین کتاب موف درباره ی نظریه ی آگونیسم است. در نقد نظریات موف و لاکلاو و کلا حذف طبقه ی کارگر از سوسیالیسم می توان به کتاب کلاسیک "گریز از طبقه" به قلم زنده یاد الن مایکسینز وود اشاره کرد.
جمعه ۲۴ آذر ۱۳۹۶ برابر با ۱۵ دسامبر ۲۰۱۷
قاطعانه محکوم میکنیم!
بیانیه سازمان «ندای یهودیان برای صلح»
پیرامون تصمیم ترامپ
در به رسمیت شناختن اورشلیم به عنوان پایتخت اسرائیل!
برگردان از داریوش ارجمندی
«در طول هفتاد سال، ایالات متحده با سکوت خود، بر سیاست سرقت سرزمینهای فلسطینی از سوی اسرائیل، مهر تأیید زده است. سیاستی که به معنای تداوم ایجاد شهرکهای غیرقانونی یهودی و پایمال کردن حقوق فلسطینیها در شرق اورشلیم و سایر نقاط بوده است. اکنون ائتلاف “ترامپ ـ نتانیاهو” این سیاست دائمی را به مرحله نوینی ارتقاء بخشیده که بیملاحظه و غیرمسئولانه است و حیات فلسطینیها و اسرائیلیها را به مخاطره میاندازد.»
چهارشنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۶ برابر با ۱۳ دسامبر ۲۰۱۷
صدای محمود بهشتی لنگرودی معلم آزادیخواه زندانی باشیم!
امیرجواهری لنگرودی
محمود بهشتی لنگرودی، اسماعیل عبدی، محسن عمرانی و مختار اسدی ازجمله معلمانی هستند که به خاطر فعالیت صنفی در زندان به سر میبرند و علیاکبر باغانی در تبعید است و معلمانی چون رضا مسلمی و طاهر قادر زاده تحت حکم هستند و رسول بداقی بعد از اتمام دوران حبس هنوز به سرکار برنگشته است. فعالانی که خواستهای جز مطالبات صنفی و آموزشی نداشته و ندارند و مراحل محاکمه آنان بدون رعایت استانداردهای یک دادرسی عادلانه و برخلاف اصل ۱۶۸ صورت گرفته است. ما به امنیتی کردن فعالیت صنفی اعتراض داریم و خواهان توقف احکام فعالان صنفی و آزادی بدون قید و شرط آنان، رفع تبعید و اخراج و بازگشت آنان به سرکار هستیم....»
سه-شنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۶ برابر با ۱۲ دسامبر ۲۰۱۷
«آوازخوانِ رقصِ بردهگان»
گزیده ای از سخنرانی ها و مقالات
میرجعفرپیشهوری
(۱۳۲۴-۱۳۲۵)
ترجمه: النازانصاری،هژیرپالسچی
این کتاب گزیدهیی است از سخنرانیها و مقالات میرجعفر پیشهوری، صدر فرقهی دموکرات آذربایجان، در فاصلهی تاسیس فرقه تا سقوط خونین دولت ملی آذربایجان، به همراه مقدمهیی مفصل که تلاشی است برای نوشتن تاریخ مردمی جنبش آذربایجان. منجنیق این کتاب را به صفرخان قهرمانیان تقدیم کرده است که ۳۲ سال را در زندان گذراند و نیز به روحالله صفدری، فدایی سادهی فرقهی دموکرات که مصاحبهیی با او را در ضمیمهی کتاب خواهید خواند و هنوز کاکل سپیدش را در رویای برابری و آزادی به نسیم میسپارد.
کتاب «آوازخوانِ رقصِ بردهگان»
سه-شنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۶ برابر با ۱۲ دسامبر ۲۰۱۷
گوسفند گناهخَر؛
تأملی در مورد اعدام در جرایم مرتبط با مواد مخدّر
مهدی سمائی
با دقت بنگرید! در مراسم اعدام، در واقع شاهد این ماجرا هستیم: جامعهای که پیشتر به گونهای «ناعادلانه» فرد را به فقر کشانده است، اکنون بهکلی بر گناهان خودش چشم میپوشد، و به وسیلهی مقامات قضاییاش، به طور رسمی همهی گناهان را به گردن فقیر میاندازد، و او را در مراسمی دقیق، به نام «عدالت» قربانی میکند. آیا قصهای که در ابتدای این یادداشت روایت کردم، اکنون برایتان تداعی نشد؟
سه-شنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۶ برابر با ۱۲ دسامبر ۲۰۱۷
زوالِ «دانشگاه»
پایان «دانشگاه»
چطور توسعۀ صنعتی عمودی آزادی آکادمیک را نابود میکند؟
حسام حسینزاده
دانشگاه علیرغم موجهای متعدد سرکوب که در طول چند دهۀ گذشته از سر گذرانده، هنوز سرود مقاومت را بر لب دارد. جنبش دانشجویی – با محوریت جنبش صنفی دانشجویان – چند سالی است که پرچمدار مطالبۀ آموزش رایگان شده و یکی از جدیترین نیروهای منتقد اعمال سیاستهای نولیبرالی در ساحات مختلف اجتماعی است. هرچند این روزها، با اجراییشدن طرح «کارورزی»، شاهد دور جدید حملات به زیست دانشجویان هستیم، اما همچنان تنها نقطۀ روشن در دانشگاه همین بخش از جنبش دانشجویی است که تلاش میکند با همۀ توان خود – هرچند که این توان در مقابل تلاش نظم حاکم برای درهم کوبیدن دانشگاه اندک است – در مقابل این حملات مقاومت کند.
شنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۶ برابر با ۰۹ دسامبر ۲۰۱۷
تکوین طبقهی کارگر
محمد مالجو
یرواند آبراهامیان در پیشگفتارش بر ترجمهی فارسی کتاب تامپسون نوشته است، «تامپسون، برخلاف سایر نحلههای تاریخنگاری، از منظر خبرگان و نخبگان و نهادهای قدرت به تاریخ نمینگریست. نگاه او به تاریخ از پایین بود، از منظر فرودستان و تهیدستان…. در این روایت کلان میشد صدای بیصدایان را شنید. صدای دگراندیشان و دگرباشان. صدای معترضان.»
شنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۶ برابر با ۰۹ دسامبر ۲۰۱۷
دانشگاه در ایران یک مسئله است
گفتگو با
حسام سلامت
علم میتواند پا از مرزهای دانشگاه بیرون بگذارد و عوض خدمت به دولت و بازار به جامعه خدمت کند و حتی دولت و بازار را به نفع جامعه هدایت کند. طبعاً موانع اجرایی ریز و درشتی پیش پای چنین فعالیتهایی وجود خواهد داشت. درست است که در این دست مداخلات اجتماعی سخت بیتجربه هستیم ولی به گمانم، گیرم در سطحی محدود، شدنی است. روشن است که دارم از «علم مردممدار» حرف میزنم، از مهندسی مردممدار، جامعهشناسی مردممدار، پزشکی مردممدار، روانشناسی مردممدار و از همین دست. در اینجا دیگر دغدغۀ علم انتفاعی نیست و به فروش خودش فکر نمیکند و همۀ فکر و ذکرش این نیست که چگونه میتواند آیندۀ شغلی خود را در بازار تضمین کند. علم مردممدار به واسطۀ تصدیق مسئولیت اجتماعی علم در قبال جامعه ممکن میشود. به نظرم میرسد در زمانهای که شعار تجاریسازی علم به شعار مراجع رسمی بدل شده است دفاع از اجتماعیشدن علم چیزی کم از یک ضرورت تاریخی ندارد.
پنجشنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۶ برابر با ۰۷ دسامبر ۲۰۱۷
جنبشی برای جامعه و خودسازی؛
دربارهی دوآتشههای چارشیِ بشیکتاش
نویسنده: اِد نروال
مترجم: امین زرگرنژاد
از بینظیرترین کارهای نمادینِ چارشی که از قلمِ نویسندهی این مقاله افتاده است، واکنشهای آنها به وضعیتِ زلزلهزدگانِ شهرِ وان بود. در ۲۳ اکتبرِ ۲٠۱۱ زلزلهای مهیب استانِ کردنشینِ وان در شرقِ ترکیه را لرزاند. ۶٠۴ نفر کشته و بیش از ۴٠٠٠ نفر نیز شدیداً زخمی شدند. کمتر از یک ماه بعد، در ۲٠ نوامبرِ ۲٠۱۱، هوادارانِ منتسب به گروهِ چارشی در جریانِ داربی بشیکتاش- گالاتاسارای در استادیومِ اینونوی استانبول و سرمای پاییزِ ترکنشینترین شهرِ جهان، در دقیقهی ۶۵ بازی برای همدردی با سرمازدگانِ زلزلهی وان، لباسهای خود را درآوردند و لخت شدند. انتخابِ دقیقهی ۶۵ بهشکلِ نمادین به شمارهی پلاکِ خودروهای وان اشاره داشت. همزمان روی سکوها پارچهنوشتهی بزرگی باز شد که روی آن نوشته بود: «خورشید را برایت میفرستم، تحمّل کن! ما هستیم و تو سردت نخواهد شد وان». این پارچهنوشته بههمراه کمکهای بشردوستانه برای کودکانِ زلزلهزدهی وان ارسال شد
تمامی حقوق برای
سازمان کارگران انقلابی ايران (راه کارگر)
محفوظ است. 2022 ©